Cristian Ghinea precizează că noua lege a pensiilor, pe care guvernul vrea să o promoveze, va descuraja ieșirea anticipată la pensie

Autoritățile române vor să aloce prin PNRR, pentru reformele fiscale și pentru reforma sistemului de pensii, aproape o jumătate de milion de euro.

Potrivit ministrului Cristian Ghinea, planul trimis la Bruxelles prevede preponderent creșterea pensiilor mici și recalcularea tuturor pensiilor.

Cristian Ghinea: O nouă lege a pensiilor care să aibă o formulă predictibilă fixă, bazată pe date statistice de creștere a pensiilor, să favorizăm pensiile mici, atunci când aplicăm formule de creștere, să recalculăm toate pensiile. În ce privește chestiunea mult discutată cu speranța de viață, se clarifică aici. Vorbim de o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme. Nu este vorba de o decizie obligatorie.

Realizator: Cristian Ghinea a mai precizat că noua lege a pensiilor, pe care guvernul vrea să o promoveze, va descuraja ieșirea anticipată la pensie, pentru că acest proces destabilizează sistemul de pensii. Planul Național de Redresare și Reziliență poate fi consultat în întregime pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie