Agenda executivului vizează şi acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii

Realizator: Guvernul urmează să aprobe în şedinţa programată la această oră o ordonanţă de urgenţă privind alocaţiile pentru copii. Pe agenda executivului se află şi acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii, după cum transmite redactorul RRA Petruţa Obrejan:
Reporter: Alocaţiile copiilor ar urma să crească cu 20% la 1 ianuarie, anul viitor, însă proiectul de ordonanţă de urgenţă, ce se va afla joi pe masa executivului nu prevede indexarea lor cu rata inflaţiei, spunea recent premierul Florin Cîţu, precizând totodată că până la dublarea lor trebuie parcurse mai multe etape:
Florin Cîţu: Erau 5 etape în care dublau alocaţiile, ăsta cred că e al doilea pas. Următoarea creştere a alocaţiei este la începutul anului viitor, la 1 ianuarie 2022. Alocaţiile vor creşte în fiecare an şi vor creşte substanţial. Legea iniţială era o lege prost făcută care /…/ niciodată sursa de finanţare.
Reporter: În şedinţa de guvern vor fi aprobate şi ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea persoanelor şi familiilor afectate de inundaţiile din acest an, dar şi măsuri în domeniul sănătăţii. Tot joi executivul îşi propune să aprobe conversia în acţiuni a obligaţiilor bugetare ale Societăţii Avioane Craiova./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iunie)