MAE rus a răspuns la afirmațiile ambasadorului german la Kiev, referitoare la frica de un război cu Rusia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, comentând afirmațiile ambasadorului german la Kiev referitoare la „o frică generală de un război cu Rusia”, a atras atenția asupra diferenței în ceea ce privește concepția despre lume a Moscovei și cea a NATO.

„Potrivit afirmațiilor ambasadorului german, toată lumea se teme să se afle într-un război direct cu Rusia. Adică problema este frica. Iar, în principiu, Rusia a pus la baza politicii sale naționale, inclusiv cea internă și cea externă, nu teama de un război cu cineva, ci opțiunea principială în favoarea păcii și a menținerii acesteia. Simțiți diferența, cum se spune”, a scris Zaharova în contul său de pe Telegram. Cei din NATO „nu sunt corecți”, a mai arătat oficialul rus. De la bun început, folosind aceeași ambasadori și miniștri de externe, au adus Ucraina până la pierderea totală a suveranității și starea de semi-dezmembrare, iar acum și-au adus aminte că ei au anumite limite legale.

Potrivit RIA – Novosti, ambasadorul Germanniei la Kiev, Anka Feldguzen, a declarat, într-un interviu acordat săptămânalului social-politic „Oglinda săptămânii” din Ucraina, că Alianța a avut întotdeauna probleme cu țările în care se desfășoară un război. „Pentru că unul dintre avantajele NATO este Articolul V al Tratatului de la Washington. Și toată lumea se teme să fie cu Rusia într-un război direct”, afirmase șeful diplomației germane în Ucraina. /snicolau/cpodea

www.ria.ru – 27 iunie