Protest al sindicaliştilor din Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari

Realizator: În jur de 100 de sindicalişti, membri ai Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, protestează în faţa Ministerului Transporturilor, pentru că nu a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei CFR Călători pe acest an, pentru lipsa de material rulant nou şi de mecanici de locomotivă. Preşedintele federaţiei, Rodrigo Maxim, i-a cerut ministrului Cătălin Drulă, în faţa sindicaliştilor, să ofere românilor condiţii bune de transport asemănătoare celor din alte ţări europene:
Rodrigo Maxim: Ministerul Transporturilor şi Guvernul României trebuie să înţeleagă că românii nu sunt cetăţeni de mâna a doua. Românii trebuie să circule cu trenuri noi ca în toată UE, cu viteze între 160 şi 500 de km la oră, pe o infrastructură feroviară, care să permită acest lucru. Călătorii sunt în saună. Nu avem buget de venituri şi cheltuieli aprobat, domnule ministru. Noi avem facturi neplătite, domnule ministru. De ce nu luăm pe fonduri europene trenuri noi? Existau fonduri să schimbaţi toate trenurile de călători, domnule ministru. De ce ne batem joc de români?
Realizator: Sindicaliştii feroviari spun că vagoanele şi locomotivele de pe Calea Ferată Română sunt în proporţie de 90% vechi şi din această cauză nu oferă condiţii de călătorie şi confort corespunzătoare şi nici condiţii de muncă decente pentru angajaţi./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 iunie)