Flota Oceanului Pacific a Rusiei s-a alăturat operaţiunilor de căutare a avionului An-26 dispărut în Kamceatka

Flota Oceanului Pacific a Rusiei s-a alăturat operaţiunilor de căutare a avionului An-26 dispărut în Kamceatka, a anunţat, marți, şeful Departamentului de asistenţă informaţională din cadrul serviciului de presă al Forțelor de Apărare Aeriană din Flota Oceanului Pacific, Nikolai Voskresenski.

Menţionăm că avionul An-26 efectua un zbor pe ruta Petropavlovsk-Kamceatski-Palana şi la bordul său se aflau 27 sau 28 de persoane. „La ora 8:45 (ora Moscovei), de pe aerodromul Elizovo spre zona presupusei prăbuşiri a avionului An-26, a decolat un avion antisubmarin Il-38 al Flotei Oceanului Pacific a Rusiei” – a anunţat Voskresenski.

Potrivit informaţiilor „Rosaviaţia”, condițiile meteorologice la momentul aterizării An-26 erau dificile: ceață și nori, iar avionul a dispărut cu 10 minute înainte de ora programată de aterizare. Se anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor de siguranță a traficului și de exploatare a aeronavei.

Între timp s-a anunţat că a fost stabilit locul prăbuşirii avionului An-26 în Kamceatka. Se presupune că, avionul a căzut în mare, iar la bordul avionului s-au aflat şase membri ai echipajului şi 22 de pasageri, inclusiv doi copii. De asemenea, autorităţile din Kamceatka au publicat lista pasagerilor aflaţi la bordul aeronavei. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, la acestea fiind mobilizate şi echipe de militari./ssirbu/csimion

www.ria.ru – 6 iulie