Paris: Turnul Eiffel, redeschis după opt luni

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, a fost redeschis oficial publicului vineri. Lipsit de turiști din cauza crizei sanitare încă de la sfârșitul lunii octombrie – cea mai lungă închidere de după cel de-al Doilea Război Mondial – monumentul simbolic al Franței s-a redeschis vineri, la ora 13:00. Primii turiști s-au aliniat pentru a urca în vârful turnului parizian, în ciuda incertitudinilor sanitare legate, în special, de varianta Delta a coronavirusului.
„Dama este pregătită, ieri a dat un spectacol grozav pentru a se pregăti”, a declarat președintele companiei care administrează Turnul (SETE), Jean-François Martins, pentru Agenția „France Presse”, referindu-se la focurile de artificii pentru Ziua Națională a Franţei din 14 iulie, care, conform tradiţiei, sunt aruncate de pe turn.
În orice caz, capacitatea a fost redusă la jumătate, pentru un maxim zilnic de 13.000 de vizitatori. O bucurie pentru cei 350 de angajați ai „Damei de Fier”, care au fost şomeri timp de 260 de zile.
https://www.ansa.it/

Traducerea: Oana Avram