126 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în România

126 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate astăzi în România din aproape 26.000 de teste. În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces, dar a fost raportat unul anterior. În spitale sunt internați acum 279 de pacienți, dintre care 37 la Terapie Intensivă.
Reporter: Crește așadar numărul cazurilor noi de coronavirus, ieri fuseseră raportate 104, o situație care generează preocupare după ce săptămâni la rând în multe județe din țară nu mai fusesem înregistrat niciun caz. În Sălaj infectările au apărut în ultimele zile, motiv pentru autoritățile sanitare să îndemne populația la respectarea măsurilor în vigoare. Corespondentul RRA, Adrian Lungu, transmite.
Reporter: Văzând că numărul îmbolnărilor cu noul coronavirus a scăzut mult şi în Sălaj, zile la rând nefiind înregistrate cazuri noi, tot mai mulţi sălăjeni nu se mai gândesc la riscul de îmbolnăvire şi nu mai acordă o atenţie atât de mare normelor sanitare în vigoare. Numai că pericolul nu a trecut – avertizează medicii, care îndeamnă populaţia să fie prudentă şi să respecte normele sanitare, în special în magazine şi în locurile aglomerate.
Amalia Gavriluţ, medic pneumolog: Masca, distanţarea pot fi măsuri de siguranţă, de prevenţie, care să ne păzească de îmbolnăvire pe noi şi pe familiile noastre şi să facem oarecm cumva responsabili şi cu tenacitate măsurile astea în continuare, pentru că numai aşa, toţi împreună, vom reuşi să scurtăm durata aceasta a pandemiei.
Reporter: Autoritățile sălăjene anunță că centrele de vaccinare din județ vor funcționa pe toată perioada verii, inclusiv echipele mobile se vor deplasa în fiecare săptămână la sat, acolo unde există cerere. Prezența echipelor mobile de vaccinare se face rapid în locul solicitat, inclusiv în localitățile îndepărtate./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iulie