Nou val de caniculă în România

Un nou val persistent de caniculă se anunţă în ţara noastră, în această săptămână. Temperaturile se vor apropia de 40 de grade, dar meteorologii avertizează că disconfortul termic va fi mult mai accentuat. De la Administrația Națională de Meteorologie transmite Meda Andrei.

Meda Andrei: Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în: Banat, Crișana, Olteniei, vestul Maramureșului și sub-vestul Trasilvaniei, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Marţi, valul de căldură se va intensifica, iar în regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, de asemenea, disconfort termic ridicat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură va persista și pe parcursul zilei de miercuri, iar disconfortul termic va rămâne deosebit de accentuat și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Maximele termice se vor situa în general între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, în timp ce acest val de căldură va persista și în zile următoare, până spre sfârșitul săptămânii, cu aceleași valori maxime, în general între 30 și 39 de grade, disconfort termic ridicat și, bineînțeles, după-amiaza caniculă în special în vestul şi sudul țării.

Foarte cald va fi și în capitală. Vorbim de caniculă, adică de temperaturi de peste 35 de grade și, de asemenea, de un disconfort termic în creștere și un indice temperatură-umezeală ITU care va depăși pragul critic de 80 de unități./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie