Cea mai importantă expoziție dedicată lui Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România s-a deschis la Timișoara

Cea mai importantă expoziție dedicată lui Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România s-a deschis la Timișoara. Muzeul Național de Artă găzduiește, până la finalul lunii februarie, aproape 100 de lucrări ale marelui sculptor, precum și fotografii, documente de arhivă, materiale filmate.
Directorul Muzeului de Artă Timișoara, Filip Petcu: Sunt persoane care și-au cumpărat cu mult timp înainte bilete. Este un concept special, e vorba de relația lui Brâncuși cu România, lucrări ale artistului strânse din cele mai importante muzee ale lumii care /…/ lucrări de Brâncuși și vorbim de cele din Europa, deoarece există și în Statele Unite, Centrul Pompidou din Paris, Muzeul de Arte Moderne, Galeria Tate UK, Fundația Guggenheim, Veneția, importante muzee naționale din România – Muzeul Național de Artă din București, Muzeul de Artă din Craiova -, Liceul Carol din Craiova, care ne-a împrumutat o lucrare în premieră din perioada formării academice lui Brâncuși în România.
Realizator: Expoziția face parte din programul Timișoara, Capitală Culturală Europeană. Operele care o compun sunt evaluate la peste o jumătate de miliard de euro./RADOR RADIO ROMÂNIA/adumitrache/lbadiu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI  – 1 octombrie)