În ţară sunt unităţi medicale în care, din nou, nu mai sunt paturi libere la ATI

Realizator: Creştere îngrijorătoare a cazurilor noi de COVID-19, înregistrate marţi. Au fost 544 de îmbolnăviri raportate – un record pentru ultimele aproape 100 de zile, cu cele mai multe cazuri noi în Bucureşti. Continuă să crească rapid şi numărul pacienţilor cu coronavirus care au nevoie de spitalizare. În prezent sunt peste 1.000, 126 dintre ei în secţii de terapie intensivă. Şi sunt unităţi medicale din ţară unde, din nou, nu mai sunt paturi libere la ATI. Un exemplu, Secţia de Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara – spune managerul unităţii sanitare, Cristian Oancea:
Cristian Oancea: Din nefericire, terapia intensivă la ce înseamnă COVID este plină. Rugăm pe această cale oamenii să fie conştienţi, să fie responsabili că vaccinul le salvează vieţi.
Realizator: Şi pe acest fond de creştere rapidă a numărului de cazuri, spitalele au început pregătirile pentru valul patru, aşteptat după unii specialişti în septembrie. În Botoşani, la toate unităţile sanitare din judeţ se fac verificări ale stocurilor de medicamente, materiale şi echipamente de protecţie, cu o atenţie deosebită acordată aparatelor de oxigen. Direcţia de Sănătate Publică ţine legătura cu managerii spitalelor, pentru a scurta timpul de reacţie în cazul în care contextul epidemiologic se va înrăutăţi, a precizat şefa instituţiei, Monica Adăscăliţei.
Monica Adăscăliţei: Vom pregăti toate documentele necesare pentru a aporba un număr mai mare de paturi care vor fi alocate pentru COVID. De asemenea, având în vedere că tulpina Delta, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, afectează într-un număr mai mare copiii şi tinerii, am stabilit cu conducerea Spitalului Judeţean creşterea numărului de paturi COVID la secţia de pediatrie. Ne pregătim pentru situaţia în care va fi un număr crescut de pacienţi pe secţia de terapie intensivă.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 august)