Ministrul muncii, Raluca Turcan, spune că anul acesta au fost create 20 de mii de locuri de muncă

Realizator: Aproximativ 20 de mii de locuri de muncă au fost create la nivel naţional de la începutul acestui an – spune ministrul muncii, Raluca Turcan. Ea a discutat astăzi la Slatina cu mari angajatori de pe platforma industrială a judeţului Olt:
Raluca Turcan: Pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, am sprijinit mediul de afaceri la nivelul judeţului Olt doar cu aproximativ 80 de milioane de lei, la nivel naţional cu aproximativ 7,3 miliarde de lei şi am salvat 1,4 milioane de locuri de muncă. Doar la nivelul judeţului Olt, numărul de angajatori a crescut cu aproximativ 300, iar numărul de angajaţi cu aproximativ 1.400. Ultima dată când am fost în Slatina şi am avut acel târg al locurilor de muncă, vreau să ştiţi că într-o zi s-au angajat 141 de persoane, dintre care 80% cu studii superioare.
Realizator: Ministrul muncii a apreciat că pentru menţinerea unei tendinţe de dezvoltare sustenabilă, bazată pe investiţii şi pe locuri de muncă se au în vedere două direcţii prioritare: pregătirea forţei de muncă şi digitalizarea şi flexibilizarea contractelor de muncă – ne-a transmis corespondenta Laura Stoican./lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 septembrie)