CCR va judeca conflictului juridic de natură instituţională invocat de guvern în relația cu Parlamentul

Realizator: Curtea Constituțională va judeca la 28 septembrie conflictului juridic de natură instituţională invocat de guvern în relația cu Parlamentul în cazul depunerii moțiunii de cenzură AUR și USR PLUS. Așa că până atunci sunt blocate și dezbaterea și votul asupra moțiunii, potrivit unei decizii luate de majoritatea conducerii Parlamentului. De altfel, Birourile Permanente au dat dreptate guvernului și în ceea ce privește sesizarea transmisă la CCR de executiv în care premierul susţine că nu s-a respectat legea la strângerea semnăturilor inițiatorilor moțiunii, iar Parlamentul a comunicat cu întârziere executivului acest document. Premierul Florin Cîțu susține că ar fi lăsat o poartă deschisă celor de la USR PLUS ca să revină la guvernare, pentru că nu ar fi numit nicio persoană în funcțiile de secretar de stat, de prefect sau de director deținute de foștii parteneri. O condiție pentru reluarea discuțiilor ar fi să renunțe la moțiunea de cenzură semnată alături de parlamentarii AUR – a spus primul ministru aseară la TVR.
Florin Cîţu: E complicat să ai o discuție cu cineva, un viitor partener, atunci când semnează o moțiune împotriva propriului guvern și în același timp atacă preşedintele României, când știi foarte bine de parteneriatul puternic dintre PNL şi preşedintele României. Când faci aceste lucruri nu cred că trimiţi semnale că vrei să mai vii la guvernare cu PNL.
Realizator: Premierul Florin Cîțu a mai declarat că se va duce în parlament după 45 de zile de interimat doar cu propunerile de la UDMR şi PNL pentru a-i înlocui pe miniștri USR PLUS care au demisionat.#HUN/rpatulea/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 septembrie)