Carantina de noapte va fi instituită în weekend în localităţile în care rata de infectare trece de 6 cazuri la mie

Carantina de noapte va fi instituită în weekend în localităţile în care rata de infectare trece de 6 cazuri la mie şi pe tot parcursul săptămânii în zonele cu incidenţa de peste 7,5 – potrivit deciziei de ieri a guvernului. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea circula fără restricţii. Acolo unde rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depăşeşte 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În plus, copiii sub 12 ani nu vor mai avea nevoie de certificatul verde pentru accesul în interiorul spaţiilor publice. Premierul Florin Cîţu a declarat că, indiferent de restricţii, vaccinarea trebuie să prioritară pentru cât mai multă lume:

Florin Cîțu: Singura soluție pentru a rezolva problema pandemiei o reprezintă vaccinarea; certificatul verde sau că apare o restricție sau o altă măsură, oprire, închidem la ora 20:00 circulaţia nu rezolvă problema pandemiei. Problema pandemiei e rezolvată doar prin vaccinare și asta este ceea ce voi continua să spun de fiecare dată, dacă vrem să trecem peste pandemie trebuie să ne vaccinăm – este foarte simplu. Cred că mult mai important este ca acest efort să fie multiplicat și de responsabilitatea fiecăreia dintre noi.

Realizator: În Bucureşti, unde rata infectărilor este de 3,65 la mia de locuitori, Comitelul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, astăzi, noile restricţii urmând să fie aplicate de sâmbătă noapte./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 septembrie