PNL a fost amendat cu 10 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru a limita răspândirea coronvirusului la congresul organizat în week-end, la Romexpo. Anunţul a fost făcut de şeful Poliţiei capitalei, Bogdan Berechet, în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor.
Bogdan Berechet: S-a stabilit o sancţiune contravenţională faţă de organizatori, cu maximul cuantumului prevăzut de Legea 55 pe 2020, respectiv 10 mii de lei.
Realizator: Bogdan Berechet a mai spus că toate persoanele care nu au respectat distanţarea fizică şi nu au purtat masca de protecţie vor fi identificate în urma înregistrărilor video puse la dispoziţie de PNL. La rândul său, ministrul de interne, Lucian Bode, a precizat că a fost sancţionată şi firma de pază cu 5.000 de lei pentru că avea obligaţia să înştiinţeze organizatorii cu privire la neregulile din ziua respectivă. Potrivit lui Lucian Bode s-au înregistrat mai multe apeluri la serviciul de urgenţa care semnalau că la congresul de la Romexpo s-a intrat fără certificate de vaccinare sau cu certificate false şi că în urma acestora au fost ridicate înscrisuri şi probe video/ganton/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 septembrie)