Reprezentanţii USR PLUS şi AUR au declarat că vor vota moţiunea de cenzură

Realizator: Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Cîţu va fi citită joi în plenul parlamentului. Textul este semnat de 157 de parlamentari social-democraţi, care susţin că premierul Cîţu trebuie demis, iar singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate. Reprezentanţii USR PLUS au anunţat că vor vota această moţiune pentru ca premierul Florin Cîţu sa fie demis. Şi parlamentarii AUR vor demiterea guvernului Cîţu pentru că, susţin ei, este lipsit de legitimitate şi nu respectă prevederile constituţionale.
Deputatul AUR, Geanina Şerban: A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID-19 şi promovează măsuri discriminatorii pe criterii sanitare. AUR va vota pentru debarcarea guvernului Cîţu, indiferent care moţiune de cenzură va intra în prima dezbatere a parlamentului. Facem asta dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare, care a instituit dictatura sanitară.
Realizator: Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat că liberalii au format echipe de negociere, care vor încerca să obţină respingerea moţiunii şi păstrarea majorităţii parlamentare. PNL rămâne deschis dialogului cu foştii parteneri de guvernare, spune el, nu însă şi dacă aceştia vor vota moţiunea. Iar UDMR a lansat un apel de refacere urgentă a coaliţiei de guvernare pentru depăşirea crizei politice. Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură a PSD vor avea loc marţea viitoare, pe 5 octombrie./ganton/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie)