Prima rundă de discuții dintre premierul desemnat Dacian Cioloş și liderii PNL, UDMR şi Grupului Minorităților Naționale

Radiojurnal – Realizator: Gabriela Mitrovici – Prima rundă de discuții dintre premierul desemnat Dacian Cioloş și liderii PNL, UDMR şi Grupului Minorităților Naționale s-a încheiat fără un rezultat concret în ceea ce privește susținerea unui nou cabinet. Într-o primă declarație, președintele PNL, premierul interimar Florin Cîțu, a reiterat că majoritatea parlamentară care a votat moțiunea de cenzură, formată din PSD, AUR şi USR, ar trebui să găsească o soluție la criza politică:
Florin Cîțu: PNL este un partid responsabil. Vrem să rezolvăm această criză, dar nu noi suntem cei care am creat această criză. Am avut disponibilitatea, am acceptat această discuţie astăzi, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare. Astăzi nu a fost o negociere, în primul rând, a fost o discuţie. În acest moment astăzi, responsabilitatea găsirii majorităţii este a domnului Dacian Cioloş, premierul desemnat, de aceea ne-am întâlnit astăzi. A doua responsabilitate pentru rezolvarea crizei politice este a coaliţiei AUR, USR, PSD, din partea căruia domnul Dacian Cioloş este desemnat.
Realizator: Peşedintele UDMR Kelemen Hunor spune că premierul desemnat Dacian Cioloş nu a avut astăzi succes în a contura o majoritate. În opinia sa, fără încredere nu se poate reface coaliţia, iar liderul UDRM speră că vor fi găsite pentru o formulă de guvernare.
Kelemen Hunor: Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate, și în dreapta, și în stânga. Ceea ce am văzut și ceea ce s-a întâmplat este în spatele nostru. Nu putem schimba, nu putem schimba nici votul la moțiunea de cenzură, nu putem schimba nimic, nici în ceea ce privește alăturarea de AUR a celor de la USR, dar sper că putem schimba viitorul, putem schimba ziua de mâine. Asta ne interesează pe noi.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 octombrie)