Apelul premierului desemnat, Dacian Cioloş, la responsabilitate din partea forţelor politice parlamentare

Realizator: Cristina Grecu – Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a reluat astăzi apelul la responsabilitate din partea forţelor politice parlamentare la depunerea programului său de guvernare şi a miniştrilor pe care îi propune pentru a forma cabinetul. El a subliniat că ţara are nevoie de un guvern cât mai repede pentru ieşirea din criză:
Dacian Cioloş: Programul nostru poate să pară dur, dar e necesar, pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Avem priorităţi pe domeniul sanitar, economic, energetic, lansarea PNRR şi toate celelalte măsuri care presupun pregătirea pentru trecerea peste iarnă. Sperăm ca forţele politici din parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţioneze cu bună-credinţă.
Realizator: Dacian Cioloş a mai menţionat că nu a reuşit până în acest moment să negocieze o majoritate politică. Pentru a fi învestit cabinetul Cioloş are nevoie de 234 de voturi, dar USR are numai 80 de parlamentari şi niciun partid nu şi-a arătat până acum susţinerea. În parlament, paşii următori sunt audierea miniştrilor în comisiile de specialitate şi votul final pentru învestirea guvernului – transmite reporterul nostru Petruţa Dinu./lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 octombrie)