O delegaţie a OMS va ajunge la Timişoara

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății ajunge mâine la Timișoara, unde timp de trei zile va avea întâlniri cu medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase, precum și cu reprezentanți ai primăriei, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Prefecturii.

Medicul Virgil Musta crede că țara noastră se confruntă cu acest val sever al pandemiei, pentru că oamenii nu s-au vaccinat anti-COVID și nu au respectat măsurile de protecție sanitară.

Virgil Musta: Rata de vaccinare este mică, ceea ce face ca numărul mare de îmbolnăviri să ducă la forme severe de boală şi număr mare de decese. Se ştie, statistica arată că în ţările în care vaccinarea este în procent foarte mare în populaţie, rata de /…/ este mică: 0,1%. Iar acolo unde numărul de persoane din populaţia vaccinată este sub 50%, rata deceselor creşte peste 3, 4%.

Realizator: Medicul Virgil Musta consideră că o posibilă închidere totală a activității ar trebui luată de specialiști în politicile de sănătate publică, pentru că implică nu doar situația medicală, dar și aspecte legate de economie și de natură socială./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie