THE FIRST NEWS: Polonia trimite o echipă medicală în România

PAP – Guvernul polonez trimite personal medical și o mulțime de echipamente în România, pentru a ajuta țara să facă față unei pandemii care se agravează, au anunțat oficialii polonezi într-o conferință de presă, joi.
România a înregistrat o creștere rapidă a numărului de cazuri de Covid, rata zilnică de infectare depășind 18.000 săptămâna trecută, în timp ce decesele zilnice au depășit 500 în această săptămână.
Șeful Agenției Guvernamentale pentru Rezerve Strategice, Michal Kuczmierowski, a declarat reporterilor că mai multe camioane care transportă concentratoare de oxigen, ventilatoare, monitoare cardiace și echipamente de protecție pentru medici au părăsit Polonia miercuri.
„Polonia transferă în mod regulat echipamente și materiale medicale în alte țări… dar acesta este un transport special, deoarece un grup de medici polonezi călătorește cu el”, a spus Kuczmierowski.
El a adăugat că Polonia poate ajuta alte țări în lupta lor împotriva Covid, deoarece nevoile interne ale țării sunt asigurate în acest sens.
Kuczmierowski a mai spus că Polonia este pregătită să-și sporească sprijinul pentru România, dacă este necesar.
Szymon Szynkowski vel Sek, ministrului adjunct de externe polonez, a declarat în cadrul conferinței de presă că România este unul dintre cei mai apropiați parteneri strategici ai Poloniei în domeniul securității.
El a spus că țara înregistrează o creștere rapidă a infecțiilor cu Covid-19 și că Polonia a trimis deja un transport de echipamente medicale în țară în urmă cu aproximativ două săptămâni./ czaharia

https://www.thefirstnews.com/article/poland-sends-medical-team-to-romania-25662

THE FIRST NEWS (Polonia), 28 octombrie 2021