TH JERUSALEM POST: Israelul trimite în România ajutoare legate de Covid, aparatură medicală și personal medical

Israelul a trimis 40 de tuburi de oxigen și plănuiește să trimită în România o echipă de medici pentru a ajuta România să reducă pandemia

Israelul urmează să ajute România să facă față pandemiei legate de Covid-19, trimițând tuburi de oxigen și o echipă de experți medici.
Prin intermediul ambasadei israeliene de la București, Ministerul de Externe a trimis în România 40 de tuburi de oxigen, acțiunea înscriindu-se în cadrul unui ajutor atât guvernamental, cât și din sectorul privat. Tuburile au fost donate de Elbit Systems și Effi Europe.
În plus o echipă de experți medici, condusă de Dr. Rami Sagi, șef-adjunct al departamentului spitalicesc din Ministerul Sănătății, se va deplasa în România în cursul săptămânii viitoare.
“România este unul dintre cei mai buni și mai apropiați prieteni ai Israelului, iar bunele relații dintre cele două țări datează de multă vreme”, a declarat ambasadorul israelian în România, David Saranga. “Suntem mândri de ajutorul acordat”.
“Între cele două țări există niște relații strategice, care includ strânse relații de ordin economic și o cooperare în sectorul sanitar și în cel cultural. Asistența oferită și echipa de medici care va sosi săptămâna viitoare sunt menite să amelioreze starea pacienților și pe cea a sistemului sanitar din România, ajutând totodată la instruirea echipelor de medici implicați în combaterea pandemiei”./adanga/fmatei

THE JERUSALEM POST (Israel), 5 noiembrie 2021

https://www.jpost.com/israel-news/israel-sends-covid-aid-to-romania-684103

Traducerea: Alexandru Danga