Preşedintele Ungariei – Frontierele şi valorile UE trebuie apărate

În următoarele luni, în următorii ani, Europa va fi supusă unei presiuni migraţioniste în creştere, iar Uniunea Europeană nu poate asista pasiv la acest fenomen. Trebuie să ne pregătim, trebuie să apărăm frontierele şi valorile UE – a declarat luni, la Budapesta, preşedintele Ungariei, János Áder, la întâlnirea preşedinţilor ţărilor membre ale Grupului de la Visegrád (V4).

La o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedinţii Poloniei şi Slovaciei, organizată la Muzeul de Arte din Budapesta, János Áder a subliniat că celelalte trei state membre ale V4 se solidarizează cu Polonia şi vor acorda sprijin politic şi tehnic, chiar şi prin trimiterea unor contingente de poliţişti. Din cauza faptului că este bolnav, preşedintele Cehiei, Miloš Zeman, a participat online la această consfătuire.

János Áder a accentuat: preşedinţii ţărilor membre ale Grupului de la Visegrád au atras atenţia, prin intermediul unei declaraţii comune, că persoanele care încă nu s-au vacinat să facă acest lucru, deoarece vaccinul este singura modalitate de luptă împotriva pandemiei. /ademeny/lalexandrescu

MTI – 29 noiembrie