CAI

 

 

 

Răspunzând pasionaților de colecții tematice filatelice și iubitorilor de animale, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 3 Decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale intitulată Cai”.

image description

Cele patru timbre ale emisiunii, cărțile poștale și plicul „prima zi”, reproduc într-un concept grafic delicat, imagini ale familiilor de cabaline din care răzbate atitudinea calină și protectoare față de mânjii lor, energia vie a alergării, frumusețea statuară a membrelor speciei mult îndrăgite și ocrotite de oameni.

Istoria societății umane, în evoluția ei, include încă din antichitatea timpurie, prezența cailor în viața curentă, fie că e vorba de ajutorul în transporturi și deplasări rapide, fie că e vorba de folosirea acestora în desele lupte în care regăsim încă din secolele V-VI î.e.n. pe asirieni și pe perși. Folosit în primă fază pentru călărie și pentru supravegherea turmelor împrăștiate la distanțe mari pentru pășunat, calul a devenit un element important în revoluționarea mijloacelor de transport, odată cu apariția vehiculelor cu roți în jurul anului 3500 î.e.n. în Mesopotamia. Folosirea cailor a contribuit decisiv la dezvoltarea comerțului și la apariția primelor elemente de schimbare a vieții oamenilor prin amenajarea căilor de transport.

 

Pierzând din importanța ințială, caii aparținând diverselor rase sunt crescuți pentru evenimente sportive, echitație, operațiuni de salvare, în patrule ale poliției. Ei sunt încă necesari în zone greu accesibile, unde nu există trasee adaptate transportului de mărfuri și oameni.

 

Valorile nominale ale timbrelor emisiunii sunt 2,60 lei, 4,50 lei, 6,50 lei și 16 lei.

image description

Romfilatelia mulțumește Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Emisiunea de mărci poștale Cai va fi disponibilă începând de vineri,  3 decembrie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro