TIMPUL: Militarii Armatei Republicii Moldova au defilat în Piața Arcului de Triumf de la București

Militarii din țara noastră au defilat în Piața Arcului de Triumf de la București cu aproximativ 100 de mijloace tehnice, în frunte cu comandantul Armatei Naționale, şeful Marelui Stat Major, colonel Eduard Ohladciuc.

Potrivit Ministerului Apărării, din cauza situației pandemice, în acest an, militarii Armatei Naționale din Compania ”Garda de Onoare” nu au defilat la parada militară de la București, transmite Știri.md.

În Piața Arcului de Triumf au defilat aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice.

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, după promulgarea în 1990 a unei legi care marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

https://www.timpul.md/articol/militarii-armatei-republicii-moldova-au-defilat-in-piaa-arcului-de-triumf-de-la-bucureti-167907.html/

TIMPUL (Rep. Moldova), 1 decembrie 2021