Aprecieri ale președintei Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi

Autoritățile vor introduce săptămâna viitoare măsuri pentru a întârzia cât mai multe răspândirea în țara noastră a noii tulpini Omicron a coronavirusului. Specialiștii în sănătate sunt îngrijorați că aceasta ar putea avea un potențial mai mare de transmitere și fac apel la populație să respecte măsurile de protecție sanitară. Președinta Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, într-o intervenție la Radio Iași:

Doina Azoicăi: Suntem în fața unui fenomen imprevizibil. Această intrare în forță a acestei tulpini, desemnată ca variantă de îngrijorare, cu mutațiile acestea multiple, ne determină să fim foarte prudenți în continuare și măsurile care s-au luat le consider salutare. S-a accelerat și s-a organizat sistemul de testare și secvențiere cât mai eficient în laboratoarele care realizează secvențiere, ca să știm care e situația vizavi de potențialul de circulație a acestei tulpini, Omicron.

Realizator: Şi în cazul românului întors din Maroc, suspectat că ar fi contractat varianta Omicron, se așteaptă rezultatele secvențierii genetice a probelor pentru a se afla cu exactitate./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 4 decembrie