Orbán, la Varşovia – Ne pregătim de multe luni să înfiinţăm o alianță de partid puternică și influentă

Premierul ungar este însoţit în călătoria sa în Varşovia de criticile consistente
lansate la adresa Bruxelles-ului

„Bruxelles-ul susţine azi migraţia şi nu protejează familiile şi copii, deşi aceasta ar trebui să fie tocmai invers”, a subliniat premierul Viktor Orbán într-o postare publicată vineri pa pagina sa de socializare, după sosirea sa în Varşovia.

Referitor la evenimentul care are loc în Varşovia, premierul a spus că aici se vor întălni 12 lideri de partide care vor să facă auzită vocea a zeci de milioane de oameni care azi sunt cetăţeni europeni, dar au sentimentul că nu sunt reprezentaţi.”Nu vrem migraţie, dar vrem ca familia şi copilul să fie o prioritate.Vrem să schimbăm politica promovată de Bruxelles. Ne pregătim de multe luni să înfiinţăm o alianță de partid puternică și influentă”, a subliniat Viktor Orbán, care a adăugat: „Sper că azi şi mâine vom face paşi importanţi în această direcţie”.

Şeful Biroului de Presă al premierului, Bertalan Havasi, a declarat anterior că Viktor Orbán va participa în Varşovia la reuniunea de lucru a liderilor de partide conservatoare europene, care va începe sâmbătă.

https://nepszava.hu/3139803_orban-varsoban-hosszu-honapok-ota-keszulodunk-mar-arra-hogy-letrehozzunk-egy-eros-es-befolyasos-partszovetseget

Traducerea: Rozália Gănciulescu

NÉPSZAVA (Ungaria) – 4 decembrie