Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invitat pe premierul ungar Viktor Orbán în Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avut o primă conversație la telefon cu premierul ungar, Viktor Orbán, pe care l-a invitat să efectueze o vizită în Ucraina – scrie Evropeiska Pravda.

„Împlinirea a 30 de ani de la recunoașterea de către Ungaria a independenței Ucrainei și a stabilirii relațiilor diplomatice a fost un bun prilej pentru avea o primă conversaţie cu Viktor Orbán. O conversaţie telefonică, deocamdată, dar sunt convins că o întâlnire ar da un nou impuls relațiilor dintre Ucraina și Ungaria. L-am invitat pe premier să viziteze Ucraina în 2022” – a scris Zelenski pe Twitter. Evropeiska Pravda aminteşte că săptămâna aceasta, miniştrii de externe ucrainean şi ungar, Dmitro Kuleba şi Péter Szijjártó, au avut o întâlnire la Riga, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai NATO.

Anunţând întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său ucrainean, ministrul ungar de externe a subliniat că „probleme dificile se află pe agenda relațiilor bilaterale”, precizând că se referă la situaţia minorităților naționale. „Vrem ca situația să se îmbunătățească, iar multe vor depinde de proiectul de lege privind comunitățile etnice (din Ucraina, n.r.)” – a scris Szijjártó pe Facebook./sdan/dsirbu

www.eurointegration.com.ua – 4 decembrie