Şedința liderilor coaliției de guvernământ a fost suspendată

Realizator: Mihaela Enache – Liderii coaliției de guvernământ s-au reunit astăzi pentru a lua o decizie în legătură cu bugetul de stat pe anul viitor, dar și în privința introducerii obligativității certificatului verde covid. În urmă cu aproximativ o oră ședința a fost suspendată, fără ca politicienii prezenţi să facă declarații. Alina Stanuţă revine în directă cu detalii. Bună seara, Alina!
Reporter: Bună seara! Pe agenda coaliției de la guvernare s-au aflat mai multe subiecte printre care, proiectul de buget pentru anul 2022, care ar putea intra în atenția senatorilor și deputaților în perioada imediat următoare, astfel încât până pe 23 decembrie documentul să fie supus votului în plenul parlamentului. Discuțiile pe marginea proiectului de buget vizează, printre altele, suprataxarea marilor companii și creșterea pensiilor și alocațiilor pentru copii, teme asupra cărora există opinii diferite. UDMR și PSD susțin taxarea marilor companii care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual, în timp ce liberalii nu acceptă introducerea de noi taxe. Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a ședinței coaliției a fost certificatul verde. Premierul Nicolae Ciucă explica faptul că există două variante de lucru: documentul aflat deja în dezbaterea Camerei Deputaților sau un nou proiect inițiat de ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Numirile de prefecţi și secretari de stat au fost, de asemenea, în atenția liderilor coaliției de la guvernare.
Ședința în urmă cu o proximativ o oră a fost suspendată, liderii coaliției nu au făcut declarații, iar la parlament au rămas alți lideri din eșalonul doi, care discută în continuare aspecte tehnice legate de subiectele aflate pe ordinea de zi. Potrivit unor surse politice, liderii PSD, Marcel Ciolacu, PNL, Florin Cîțu, și UDMR, Kelemen Hunor, au o întâlnire la această oră cu președintele Klaus Iohannis.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 decembrie)