Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a primit invitația de a participa la summitul CSI de la Sankt Petersburg

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a primit invitația de a participa la summitul Comunităţii Statelor Independente, CSI, de la Sankt Petersburg. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu va participa la summitul informal al șefilor de stat CSI de la Sankt Petersburg, pentru că nu a primit o invitație oficială.

Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin a anunţat că, la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, pe 28 decembrie, oraşul Sankt Petersburg va găzdui o întâlnire informală tradițională a liderilor Comunității Statelor Independente.

”Nu voi merge la summit-ul CSI, am mai afirmat faptul că analizez participarea la astfel de întâlniri, în funcție de agendă și de subiectele examinate şi de cât de importante sunt ele pentru (Republica, n.r.) Moldova, ne interesează în mod special aspectele economice, dorim să soluţionăm problemele existente în acest domeniu. Nu am primit o invitație oficială și nici nu cunosc agenda discuţiilor”, a declarat Maia Sandu, în direct la postul de televiziune Pro TV.

Ea a menționat că în cadrul CSI funcţionează un regim de liber schimb pentru (Republica, n.r.) Moldova cu multe țări, excepție face doar Rusia. Potrivit acesteia, probleme în schimburile comerciale dintre R. Moldova şi Federația Rusă au apărut, după ce (Republica, n.r.) Moldova a semnat un acord comercial cu Federația Rusă în anul 2014. Sandu a adăugat că dialogul bilateral este important în relațiile cu Rusia, pe care (Republica – n.r.) Moldova îl susține la diferite niveluri./vdraguta/cpodea

www.ria.ru – 28 decembrie