China: Fotbaliștii din echipa națională trebuie să își șteargă tatuajele

Ministerul Sportului din China a interzis tatuajele fotbaliştilor de la echipa naţională şi le-a cerut celor care le au „să le șteargă”, într-un moment în care puterea comunistă intenţionează să pună capăt unor tendinţe considerate vulgare.
De la muzică la jocuri online, China a încercat în ultimele luni să-și recapete controlul asupra tinerilor și să-și impună principiile virile, în opoziție cu o decadență morală care ar veni din străinătate.
Sunt vizate și conținuturile „vulgare” difuzate pe micul ecran și pe rețelele de socializare, care trebuie să se concentreze în schimb pe valorile „patriotice”. Autoritatea de reglementare a audiovizualului chinez a cerut, prin urmare, în ultimele luni să stabilească criterii de frumusețe „corecte” și să interzică bărbații „efeminați” și „influencerii vulgari”.
Fotbaliștii echipei naționale chineze au acum „o interdicție oficială de a-și face tatuaje noi”, a declarat miercuri Ministerul Sportului, cerând celor care le au să le „elimine”.
„În circumstanțe speciale, tatuajele ar trebui acoperite” în timpul antrenamentelor și competițiilor, a spus Ministerul Sportului într-un comunicat, care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.
Tatuajele sunt în general dezaprobate în China, care rămâne o societate predominant conservatoare. Dar au un oarecare succes în orașele mari, mai ales la generația tânără. Nu este prima dată când estetica este pusă în discuție în fotbalul chinez. Federația Chineză de Fotbal ordonase deja jucătorilor să-și acopere tatuajele în ultimii ani./oavram
https://www.ansa.it/

Traducerea: Oana Avram