Ce alimente trebuie evitate după vârsta de 50 de ani

Dieta oamenilor ar trebui să fie întotdeauna adecvată vârstei acestoraExact așa cum bebelușii nu ar trebui să consume anumite alimente, odată cu înaintarea în vârstă, pentru a vă păstra sănătatea, este mai bine să evitați anumite alimente.

În primul rând, persoanele în vârstă de peste 50 de ani ar trebui să limiteze consumul de carne roșiearată nutriționistul Andrei Bobrovski, citat de RIA. Potrivit medicului, schimbările în alimentație pot preveni multe probleme legate de sănătate, între care probleme cardiace și vasculare, relatează Darik News. „Există cercetări asupra modului în care anumite alimente afectează speranța de viață. Desigur, gama acestor alimente ține de fiercare persoană în parte, dar există și observații generale. De exemplu, cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât ar trebui să mănânce mai puțină carne roșie. Este așa numita prevenire a bolilor civilizatiei”, spune medicul.

Several types of white sugar – refined sugar and granulated sugar
** Note: Shallow depth of field

De asemenea, nutriționistul îi sfătuiește pe oameni ca odată cu înaintarea în vârstă să renunțe la dulciuri și deserturile cu zahărSă reducă consumul de carbohidrați simpli, produse de patiserie și băuturi carbogazoase. Acest lucru poate ajuta la prevenirea sindromului Alzheimer și ateroscleroză. Îafară de asta, Bobrowski recomandă să nu adăugăm sare în mâncare, deoarece aceasta este conținută în cantități suficiente în multe produse pe care le punem pe masa noastră./mirela petrescu

www.24chasa.bg-10ianuarie