ANRE a amendat patru furnizori de energie pentru că nu au aplicat schema de sprijin privind plafonarea și compensarea

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat cu câte 200.000 de lei patru furnizori de energie electrică sau gaze naturale pentru că nu au aplicat schema de sprijin privind plafonarea și compensarea. Cele patru companii – ENEL Energie, ENEL Energie Muntenia, Electrica Furnizare și Gaz Vest – au fost, de asemenea, obligate să refacă facturile respective. Spre deosebire de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, cea care a amendat inclusiv furnizorii care nu au aplicat corect schema de sprijin, ANRE a aplicat amenzi doar companiilor care nu au aplicat în niciun fel această schemă./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 ianuarie

Precizarile companiei Enel Romania

„Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia beneficiază, în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, de compensații și de plafonarea prețurilor atât la gazele naturale, cât și la energia electrică, în conformitate cu noile reglementări. Facturile aferente consumului de gaze naturale pentru luna noiembrie 2021 au fost emise pentru clienții persoane fizice, având corect implementată schema de compensare și pe cea de plafonare a prețurilor așa cum a fost stabilită prin legislația specifică. În mod similar se procedează pentru persoane juridice care au solicitat beneficiile aferente plafonării și exceptărilor.

A fost un efort operațional fără precedent din partea Enel Energie și Enel Energie Muntenia, generat de nevoia de modificare în regim de urgență a sistemelor informatice pentru implementarea schemei reglementate prin acte legislative succesive, ultimele fiind publicate în Monitorul Oficial din data de 18 decembrie 2021.

Așadar, clienții persoane fizice au primit o singură factură, corectă, pentru intervalul de consum menționat, termenul de plată fiind cel agreat în contract, fără nicio altă modificare.”