Comunicat MAE

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a transmis astăzi mulțumirile României pentru anunțul președintelui american Joseph Biden, cu privire la creșterea prezenței militare americane pe flancul estic, inclusiv în România, în cazul unei deteriorări a situației de securitate, a arătat că acest angajament al SUA are o importanță deosebită pentru Securitatea euroatlantică în ansamblul său, prin care regiunea Mării Negre face parte. Ministrul român al Afacerilor Externe a subliniat necesitatea continuării într-o manieră coerentă și unitară a eforturilor de întărire a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, în vederea asigurării unei descurajări credibile, spune un comunicat al Ministerului Român de Externe. Ministrul Aurescu a participat astăzi la o rundă de consultări telefonice cu Jack Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională al președintelui Statelor Unite și cu miniștri de externe și alți înalți oficiali din formatul București 9.(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 ianuarie)/mcimpoaca/lalexandrescu