Vizita la Bucureşti a ministrului francez al apărării, Florence Parly

„Radiojurnal” – Realizator: La Bucureşti, ministrul francez al apărării, Florence Parly, a dat asigurări că Parisul este disponibil să contribuie în continuare la securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în special în România. Ea a apreciat, de asemenea, că ţara noastră este îndreptăţită să îşi consolideze propria securitate, în contextul tensiunilor din Ucraina.
Florence Parly: O misiune de experți din ministerul meu sosește chiar astăzi în România pentru a studia parametri acestei posibile desfășurări. Un astfel de angajament s-ar înscrie perfect în continuitatea angajamentelor noastre actuale. Forțele noastre aeriene, precum și marina noastră se desfășoară în mod regulat în exerciții alături de marina română. Avem în vedere alte desfășurări în cursul anului 2022.
Realizator: Ministrul francez al apărării a fost primit de către preşedintele Klaus Iohannis, care a apreciat rezultatele foarte bune ale cooperării bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe timpul misiunilor executate în comun sub egida NATO, UE, ONU şi OSCE, precum şi în cadrul exerciţiilor multinaţionale. Preşedintele României a transmis totodată mulţumiri Franţei pentru disponibilitatea de a participa la prezenţa militară avansată a Alianţei în ţara noastră, ca parte a răspunsului aliat la deteriorarea mediului de securitate din estul Europei./dstanesc
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 ianuarie)