Preşedintele PNL, Florin Cîțu, susține că sumele alocate României prin PNRR ar putea scădea

Realizator: Laurenţiu Văduva – Preşedintele PNL, Florin Cîțu, susține că sumele alocate României prin PNRR ar putea scădea, întrucât la finalul anului trecut produsul intern brut a fost mai mare decât estimările luate în calcul de Comisia Europeană la stabilirea granturilor destinate României. Liderul liberalilor a mai spus că România are, la fel ca și celelalte țări, posibilitatea de a ajusta Programul Național de Redresare și Reziliență dacă anumite proiecte nu s-au derulat conform programării.
Florin Cîţu: Deocamdată, așa cum sunt lucrurile, ştiţi foarte bine, este un PNRR aprobat cu un anumit procent. Așa în declarații publice se pot spune multe lucruri şi poţi să optimizeze şi poţi să faci declaraţii publice, poţi să îţi faci o agendă politică. /…/ se fac aceste ajustări. România este vectima propiului succes, să zic așa, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR și atunci bineînţeles că sumele sunt ajustate, sumele erau prezentate ca la un PIB. Nu se pierd bani, veţi vedea că totul este ajustat, nu este ceva grav sau ceva dificil.
Realizator: Florin Cîțu a mai spus că o eventuală renegociere a PNRR se va discuta în cadrul coaliției de guvernare doar dacă PSD va prezenta propuneri clare care să aibă și acordul Comisie Europene. Declarația vine în contextul în care social-democrații i-au solicitat clarificări ministrului investițiilor și proiectelor europene după ce acesta a afirmat că fondurile destinate României prin Programul Național de Redresare și Reziliență ar putea scădea cu aproximativ două miliarde de euro./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 ianuarie)