În Italia începe cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de muzică de la Sanremo

În Italia începe cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de muzică de la Sanremo, cu prezenţa publicului în totalitate, dar cu controale intensificate în contextul pandemiei de coronavirus. Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, relatează.

Reporter: Nu va fi festivalul revenirii la normalitate, dar aproape. Acesta se dorește a fi sensul din acest an al Festivalului național de muzică ușoară Sanremo. Se vede chiar și pe străzile orașului, unde totul pare normal, aceasta în ciuda cozilor la care toți muncitorii și tehnicienii care lucrează pentru acest eveniment sunt nevoiţi să aștepte pentru a face, la fiecare 48 de ore, câte un test de diagnosticare a coronavirusului. De astăzi, în schimb, în nici una din cele cinci seri de festival nu se va vorbi despre pandemie, promite directorul artistic și gazda festivalului, Amadeus.

Amadeus: După ce anul trecut s-a întâmplat ce s-a întâmplat, că s-a cântat fără public, eu am solicitat cu insistență televiziunii publice Rai să se țină acest eveniment în formatul tradițional, cu spectatori cu orice preț, asta nu pentru că aș fi indiferent față de ceea ce se întâmplă, ci înseamnă numai a dărui publicului de acasă cinci seri diferite față de coșmarul prin care trecem.

Reporter: În cele cinci zile de festival, pe lângă controalele de green pass, se vor intensifica și cele de securitate./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie