Patria suvenirurilor – și a ursuleţilor panda – nu a reușit să producă suficiente gadget-uri cu simbolul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Bing Dwen Dwen, panda pe patine pe gheață, ale de guvernul chinez ca mascota oficială a jocurilor, este practic indisponibil pe piaţa internă.
Zhao Weidong, purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, a recunoscut oficial: fără public în tribune, din cauza restricțiilor anti-covid (doar câțiva spectatori invitați pot vedea competițiile), suvenirul Bing Dwen Dwen a devenit un lucru rar.
Și astfel, poate pentru a depăși frustrarea de a nu putea vedea competiţiile în persoană, cererea depășește oferta, iar presa națională vorbește despre cozi lungi într-unul dintre principalele magazine de suveniruri din capitală.
Potrivit lui Zhao Weidong, problemele de aprovizionare se datorează și sărbătorilor de Anul Nou Lunar, care coincid cu Jocurile Olimpice: „Din cauza festivalului de primăvară suntem încă în perioadă de vacanță. Mulți dintre muncitorii fabricii își petrec concediul acasă, fapt care a făcut ca aprovizionarea cu produse licențiate să fie afectată”, a subliniat purtătorul de cuvânt al comitetului olimpic. „Facem tot posibilul pentru a coordona producția și furnizarea de Bing Dwen Dwen”, a adăugat acesta.
Între timp, pe rețelele sociale explodează plângerile utilizatorilor chinezi: un singur hashtag care cerea „un Dwen per familie”, a generat într-o singură zi 210 milioane de vizualizări pe platforma socială Weibo.www.rainews.it
https://www.rainews.it/photogallery/2022/02/in-cina-patria-del-souvenir-mancano-i-panda-simbolo-di-pechino-2022-30dcfcf7-5890-4e52-aa3d-f0
Traducerea Cătălina Păunel