Loteria Română sprijină Programul „Joc Responsabil”

Loteria Română s-a alăturat Asociației Joc Responsabil (AJR) cu scopul de a sprijini persoanele care se confruntă cu probleme cauzate de practicarea în exces a jocurilor de noroc și susține Programul omonim, ”Joc Responsabil”, un program de prevenire, identificare și asistare a persoanelor cu potențiale astfel de probleme, precum și a familiilor acestora.
Programul Joc Responsabil, singurul astfel de program gratuit din țară, constă în următoarele:
O linie de telefon gratuită de tip TEL-VERDE, 0800.800.099, prin intermediul căreia persoanele cu potențiale probleme de joc se pot programa la unul din cele 6 cabinete de psihoterapie deschise în București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Constanța pentru cinci ședințe gratuite de evaluare și consiliere psihologică;
Ședințe de evaluare și consiliere psihologică, care pot avea loc fie fizic, la cabinetul psihoterapeuților din echipa Joc Responsabil, pentru persoanele care locuiesc într-unul din cele 5 orașe, fie on-line, pentru persoanele care au domiciliul în alte localități;
Autotestare online, prin intermediul unui chestionar de autoevaluare disponibil pe website-ul www.jocresponsabil.ro.
Prin intermediul acestui program se oferă și consiliere precum și sfaturi de natură psihologică și familiilor jucătorilor, cu scopul de a încuraja, dacă este cazul, înscrierea acestora într-un program de psihoterapie cu un psiholog specializat în tratarea adicțiilor sau pentru susținerea de către apropiați a demersului de conștientizare și ameliorare a situației jucătorilor cu astfel de probleme. Asociația Joc Responsabil are în spate o echipă formată din peste 16 psihologi cu expertiză în tratarea adicțiilor, din care fac parte dr. Leliana Pârvulescu, prof. Dr. Steliana Rizeanu, precum și dr. Cristian Andrei, neuropsihiatru, expert în problematica jocurilor de noroc și ambasador al Asociației Joc Responsabil.
Asociația Joc Responsabil, prin Programul Joc Responsabil și Programul Consiliere psihologică online 24/7, acordă anual sprijin de specialitate unui număr de aproximativ 4500 de persoane cu potențiale probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc.
Loteria Română este una dintre cele mai longevive instituţii româneşti cu tradiție în organizarea jocurilor de noroc, care împlinește anul acesta 116 ani de activitate, fiind înfiinţată în 1906, în scop social, pentru a sluji interesul public şi naţional. Indiferent de vremuri şi de provocările fiecărei etape din istoria sa, Loteria Română şi-a onorat misiunea importantă de a contribui la finanţarea obiectivelor de interes public naţional, prin oferirea de jocuri responsabile, la cele mai înalte standarde de securitate şi integritate, care să îndeplinească cerinţele şi aşteptările jucătorilor.
„Implicarea în Programul Joc Responsabil răspunde obligației pe care Loteria Română o are față de fiecare dintre jucătorii săi. Prin asigurarea unui cadru sigur și responsabil în care plăcerea de a juca să nu se transforme în dependență, ne dorim să oferim jucătorilor Loteriei Române șansa de a câștiga și de a se simți parte a unui proiect comun. Împreună, putem reuși să ne aducem contribuția pentru societatea în care trăim, amintindu-ne că pentru implicarea noastră este nevoie întotdeauna de responsabilitate.” – Vlad-Cristian Soare, director general C.N. „Loteria Română” S.A.
„Scopul programelor derulate de către Asociația Joc Responsabil este evitarea trecerii peste limita graniței recreaționale și de divertisment a practicanților de jocuri de noroc și a îndreptării spre o eventuală adicție. Prin parteneriatul cu Loteria Română vom continua să asistăm jucătorii cu probleme și ne vom consolida eforturile de prevenire a adicției, precum și de stimulare a unui comportament responsabil vizavi de practicarea acestui tip de divertisment. Suntem bucuroși să avem alături de noi un partener important precum Loteria Română” – Ovidiu Iosif, director executiv Asociația Joc Responsabil.
Biroul Comunicare