Președintele Republicii Moldova a îndemnat la găsirea unei soluții pașnice pentru tensiunile din jurul Ucrainei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a îndemnat la o soluționare pașnică a tensiunilor din jurul Ucrainei. „Republica Moldova sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, sprijină, de asemenea, eforturile internaționale pentru găsirea unei soluții pașnice, politice, bazate pe dialog” – a declarat Sandu, în timpul unui briefing de presă susţinut marți.

Preşedintele moldovean le-a cerut liderilor țărilor implicate în conflict „să împiedice violențele și vărsarea de sânge”. Maia Sandu a promis, totodată, că Republica Moldova este gata să-i sprijine pe cetățenii ucraineni care vor avea nevoie de ajutor. Menţionăm că președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un mesaj televizat adresat cetăţenilor ruși la 21 februarie, a anunțat recunoașterea de către Rusia a independenței republicilor populare Donețk și Lugansk.

Cu liderii acestora au fost semnate tratate de prietenie, cooperare și sprijin reciproc. Acest lucru s-a întâmplat după creșterea bruscă a tensiunilor în Donbas, după atacurile masive de artilerie și evacuarea populației civile. Escaladarea situaţiei în estul Ucrainei a început după o isterie prelungită în mass-media occidentală cu privire la o presupusă „invazie militară rusă” în această țară./ssirbu/schelaru

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13808039

www.tass.ru – 22 februarie