Avertizări de la specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

Mediul online este marcat de tot mai multe fraude comise de infractori cibernetici – avertizează specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică. În ultima perioadă, mai mulţi utilizatori de internet din România au primit mesaje prin intermediul aplicaţiilor de comunicare, în care erau anunţaţi că urmează să primească o donaţie de aproximativ două milioane de euro, cu condiţia virării unui avans.
Purtătorul de cuvânt al Directoratului, Mihai Rotariu: Vă imaginaţi că este destul de incredibil, să spun aşa, că un utilizator ar putea să creadă un astfel de scenariu, dar nu trebuie să subestimăm dorinţa individului de a obţine câştiguri rapide, imediate, fără mari eforturi. Metoda este eficientă şi în unele cazuri atrage în plasă utilizatori creduli. Trebuie să evităm interacţiunea în astfel de cazuri, când primim astfel de mesaje nesolicitate şi sub nicio formă nu trebuie să oferim celor care scriu astfel de mesaje date personale ori date de identificare sau mai ales date de card.
Realizator: Persoanele care primesc mesaje nesolicitate sau altele, prin care le sunt oferite oportunităţi financiare imediate pot semnala situaţia la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică – precizează reporterul nostru, Daniela Vasilescu./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 februarie