Papa Francisc va vizita Congo și Sudanul de Sud

„Acceptând invitația șefilor de stat și respectivilor episcopi, în perioada 2-5 iulie, Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în Republica Democratică Congo, vizitând orașele Kinshasa și Goma, iar între 5 şi 7 iulie se va afla în Sudanul de Sud, mai precis la Juba. Programul călătoriei va fi publicat în timp util”, a declarat Matteo Bruni, directorul Biroului de presă al Vaticanului.
Iată că într-un sfarşit a fost anunţată călătoria pontifului în Sudanul de Sud, după ce de mai multe ori – cel puțin din 2016 – Papa Francisc și-a exprimat voința de a merge acolo împreună cu primatul anglican Justin Welby, amânând însă mereu călătoria în așteptarea ieșirii definitive a țării din conflictul civil şi etnic.
În ​​ultimii ani, atât Pontiful, cât și Arhiepiscopul Welby, s-au dedicat asiduu implementării acordurilor de pace în Sudanul de Sud, prin mesaje comune împreună cu liderii Bisericii Scoției, și mai ales prin retragerea spirituală într-un forma ecumenică care, la 11 aprilie 2019, i-a reunit la Vatican pe liderii creştini ai ţării.
A rămas în mintea tuturor gestului Papei care, la finalul discursului său, a îngenuncheat în fața liderilor Sudanului de Sud și le-a sărutat rând pe rând picioarele: Președintelui Republicii Salva Kiir, fostului vicepreședinte și lider al opoziției Riek Machar, şi celorlalți vicepreședinți desemnați prezenți, inclusiv lui Taban Deng Gai și Rebeccai Nyandeng.
(https://www.ansa.it)/cpaunel/ddaniela