Sancţiuni drastice pentru creşterea nejustificată a preţurilor la combustibili

Realizator: Constanţa Comănici – Peste 70 de staţii de carburant din toată ţara au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 370 de mii de lei, în urma creşterii nejustificate a preţurilor la benzină şi motorină. Totodată, au fost emise ordine de încetare a practicilor comerciale incorecte. Şi staţia din Beiuş, care acum două zile a vândut combustibil la preţul de peste 10 lei pentru un litru a fost sancţionată. La rândul său, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă face controale, după ce unele persoane au cumpărat carburanţi în recipiente improvizate. În acest context, premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi de creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi şi aplicarea unor sancţiuni drastice:
Nicolae Ciucă: Nu voi permite nimănui să profite de această situație, pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea.
Realizator: Autorităţile au dat asigurări că România nu are nicio problemă cu stocurile de combustibil şi că nu sunt motive pentru explozia preţurilor din ultimele zile./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 martie)