În România a crescut numărul de infecții cu SARS-CoV-2

În România, în ultimele 24 de ore, a crescut numărul de infecții cu SARS-CoV-2. Astăzi au fost raportate 5.140 de cazuri, cu aproape 3.000 mai multe decât în ziua precedentă, din peste 42.948 de teste efectuate, și s-au raportat, de asemenea, 52 de decese.
Reporter: Adriana Turea – Deși, de la finalul lunii februarie și până la mijlocul acestei luni, rata de pozitivare a scăzut treptat, astăzi autoritățile au anunțat o ușoară creștere a acesteia față de cea de săptămâna trecută. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Adriana Pistol estimează că, până la sfârșitul acestei luni, evoluția cazurilor are două posibilități: fie în platou, fie într-o ușoară creștere.
Adriana Pistol: Este încă prematur să vorbim despre apariția unui val 6, acest lucru îl vom putea previziona, probabil, înspre toamna acestui an, rămâne de văzut. Virulența ține de tulpinile circulante și aici este greu de previzionat dacă va exista o altă tulpină care să aibă un alt tip de virulență. Ceea ce se petrece în Europa este tot un subtip de Omicron, nu vedem încă o altă tulpină să fie circulantă.
Reporter: Adriana Pistol a reamintit că de fiecare dintre noi, de aplicarea măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 depinde ca numărul de cazuri să nu crească./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 martie