„Energia, o problemă de securitate națională”

Marți, 29 martie, a fost lansată cartea „Energia, o problemă de securitate națională”, scrisă de Cosmin Gabriel Păcuraru.

Lansarea a avut loc la Hotel Marriot și a fost parte a unui eveniment organizat de Asociația Energie Inteligentă, condusă de Dumitru Chisăliță, semnatarul prefeței cărții.

Cartea a fost publicată de Editura Didactică și Pedagogică care deschide o serie de volume intitulată „Academica – Energie”.

Cosmin Gabriel Păcuraru este doctor în „Relații Internaționale și Studii Europene” cu teza „Securitatea Energetică a României în context european – Capitolul Gaze” la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Cosmin Gabriel Păcuraru se află la a doua apariție editorială, prima carte fiind „România – Energie și Geopolitică” publicată la editura Top Form în anul 2018.

Cartea a fost prezentată de Vasile Simileanu, doctor în studii de geopolitică și editorul Revistei Geopolitica, Claudiu Saftoiu, directorul Editurii Didactice si Pedagogice și de Dumitru Chisăliță, cunoscut analist al pieței de energie, profesor universitar și președintele Asociației Energie Inteligentă.

A doua carte din serie, „Hidrogen și gaze naturale în România” a fost lansată în aceeași zi și este semnată de Ioan Iordache și Dumitru Chisăliță.

La ambele lansări au participat personalități din industria energetică, din Guvernul României, Parlamentul României și din zona academică a studiilor politice și de securitate.

Cele doua cărți se pot cumpăra de pe site-ul Editurii Didactice și Pedagogice. (https://www.edituradp.ro/librarie-virtuala/carti-noi)