Șeful Administrației Regionale de Stat Sumi a precizat care este situația din regiunea Sumi

(Photo by General Staff of the Armed Forces of Ukraine / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /General Staff of the Armed Forces of Ukraine " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

În regiunea Sumi, cea mai mare parte a teritoriului a fost deja eliberată, dar ocupanții mai rămân în continuare în unele zone, astfel că populaţia a fost rugată să fie cât se poate de precaută şi atentă, aunţă RBC-Ucraina cu referire la declarația șefului Administrației Regionale de Stat Sumi, Dmitro Jiviţki. „Atrag din nou atenţia populației civile: aveți mare grijă atunci când circulaţi pe drumurile regiunii, în afara localităţilor, vă reamintim și de interdicția de a merge în pădure”, a avertizat Jiviţki. Potrivit acestuia, ajutoare umanitare vin din toată lumea, fapt pentru care el și-a exprimat profunda recunoștință. Şeful Administrației Regionale de Stat Sumi, Dmitro Jiviţki, a declarat că situația în regiune este următoarea: ”Localităţile și orașele din regiunea Sumi, care au fost cele mai afectate de pe urma invadatorilor primesc în primul rând tot ceea ce este necesar, ajutor umanitar, materiale de constructii, medicamente. Personal, vizitez des aceste localităţi pentru a cunoaşte bine situația. Ceea ce au făcut invadatorii ruşi depășește limitele bunului simț şi modul de a percepe lucrurile”, a comentat Jiviţki. „Zona Konotop îşi revine, după invazia armatei ruse. Nu se mai afla nimeni în zona în care staţionau forţele inamice. În același timp, au fost găsiți trei civili torturați. În districtul Șostka sunt create trasee rutiere sigure pentru cetăţenii din regiune. S-au reluat intervențiile chirurgicale programate și intervențiile chirurgicale urgente. În zona de nord a orașului Romni are loc operaţiunea de curăţare a oraşului după invadatori. Orașul Romni a revenit la viaţa de dinainte de ostilităţi. În raionul Ohtirka continuăm să readucem comunităților viața de dinainte de război cât se poate de rapid. Sunt multe probleme, reacționăm la toate și muncim din greu”, a afirmat șeful Administrației Regionale de Stat.
„În Trostianeț, Ohtirka, Velika Pisarenka activitatea de readucere a comunităților la viața de dinainte continuă la fel la o viteză maximă”, a adăugat șeful Administrației Regionale de Stat. Amintim că în regiunea Donețk, în ultimele 24 de ore, invadatorii au lansat atacuri asupra a şapte localităţi. Există morți și răniți. În regiunea Mikolaiv, invadatorii ruşi au lansat un atac cu rachete.

(www.rbc.ua – 5 aprilie)/vdraguta/lalexandrescu