Campania Rador „Prietenul tău din oraș”, parteneră a Iepurașului de Paște

Campania Rador „Prietenul tău din oraș”. Etapa a treia. Totul a început sâmbătă de dimineață, când mașinile voluntarilor noștri s-au transformat brusc în calești maiestuoase , demne de Iepurașul de Paște, și au fost încarcate până la refuz cu multe zâmbete și cadouri pentru micuții noștri prieteni de la așezământul ProVita din Vălenii de Munte. În afara copiilor români care își au casa aici, din 4 martie sunt găzduiți și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului. Astăzi sirenele sinistre  și focurile de pușcă au fost date uitării, iar copiii au zâmbit, ne-au îmbrățișat și s-au jucat cu noi. A fost soare, miros de copaci înfloriți, zumzet de copii pe biciclete, în leagăne și multă bucurie.

Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.

Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie.