Rusia a continuat să atace mai multe orașe din Ucraina, inclusiv Kievul

Realizator: Rusia a continuat să atace mai multe orașe din Ucraina, inclusiv asupra capitalei Kiev, ca răspuns la atacarea și scufundarea crucișătorului Moscova, nava amiral a flotei rusă de la Marea Neagră. Rachetele rusești au lovit astăzi un cartier din sud-estul Kievului, iar Ministerul rus al Apărării susține că a fost vizată o uzină de reparații pentru tancuri. A fost atacat și Harkov, oraş din nord-estul Ucrainei, la fel și Lvov, situat în vest. O rafinărie din estul țării, de la Lisichansks din regiunea Luhansk, a fost bombardată de ruși şi a luat foc. Şi în sudul Ucrainei, după scufundarea crucișătorului Moscova, se intensifică ostilitățile, după cum transmite trimisul Radio România Actualități, Mario Balint.
Reporter: Ziua de astăzi a debutat în sunetul alarmelor aeriene. Cel puțin opt alarme aeriene au fost de azi-noapte, de la ora 24:00 și până la această oră, în regiunea Odesa. Potrivit purtătorului de cuvânt al comandamentului operațional sud, Vladislav Nazarov, atacurile au vizat nu doar sudul țării, ci aproape toată Ucraina.
Vladislav Nazarov: În zona Nicolaev și Herso, inamicul continuă măsurile de restabilire a capacității de luptă, încearcă să reînnoiască stocurile și să echipeze pozițiile de luptă. Este evident că inamicul intensifică ostilitățile și va încerca să reia ofensiva pentru a ajunge la granițele administrative ale regiunii Herson, dar forțele noastre pregătesc un răspuns adecvat. În timpul nopții, inamicul a tras asupra pozițiilor și așezărilor noastre, folosind tancuri, transportoare blindate și artilerie. Loviturile cu rachete au lovit diverse infrastructur din regiunile Kirovohrad și Nicolaev. Datorită prezenței unui grup de nave de război rusești înarmate cu rachete de croazieră în Marea Neagră, nivelul de amenințare a loviturilor cu rachete rămâne ridicat. Împreună ne apropiem de victorie!
Reporter: A spus ofițerul în obișnuita sa informare către presă, la malul mării./ilixandru/lalexandrescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 aprilie)