Un bărbat din Japonia s-a căsătorit cu holograma viselor sale: „M-a salvat de depresie”

În Japonia, un bărbat și-a oficializat relația cu femeia vieții sale. O ştire care nu ar avea nimic senzaţional dacă mireasa ar fi o femeie şi nu o hologramă. Evenimentul, puţin excentric ce-i drept, îl are drept protaginist pe Akihiko Kondo, un bărbat în vârstă de 38 care s-a îndrăgostit de Hatsune Miku, o cântăreață sub formă de hologramă, desenată ca un personaj de desene animate japoneze: păr turcoaz și urechi mari de iepuraș, șosete negre și o fustă sclipicioasă. Într-o epocă în care o mare parte din relații se desfășoară, mulţumitor, prin intermediul rețelelor de socializare și a instrumentelor de mesagerie, poate că nu ar trebui să fim atât de surprinși de această ultima extravaganţă matrimonială, ci doar puţin solidari cu Kondo, trist din cauza faptului că familia sa nu a participat la fericitul eveniment: „Familia mea nu a vrut să vină la nuntă”, a scris bărbatul pe profilul său de Instagram. Nunta specială a lui Aikhiko cu Hatsune Miku nu este un caz unic și, dacă ne gândim bine, este doar prelungirea, în vârstă adultă, a pasiunilor pe care mulți dintre noi le-am avut în copilărie pentru personajele desenelor animate și cele ale benzilor desenate. Dar și pentru cântăreți și actori, inaferabili şi idealizați. Experţii în domeniu definesc aceste iubiri ca fiind fictosexuale, termen care provine din cuvântul „ficțiune”. Pe scurt, un vis care încearcă să se transforme în realitate. Și dacă într-unul dintre filmele sale mai vechi Woody Allen vorbea despre o relație în măsura în care „e destul să funcționeze”, atunci de ce am fi surprinşi de această poveste de dragoste? Aikhiko a povestit pe Instagram că „relaţia” cu Hatsune l-a salvat de depresie și, prin urmare, a funcționat, pentru că îl face fericit. Putem spune același lucru despre bărbatul sau femeia cu care împărţim viaţa?
Akihiko știe perfect că jumătatea sa mai bună nu este reală. Ştia acest lucru și în 2017 când, cu 1.300 de dolari și după ce a fost victima mai multor episoade de bullying la locul de muncă, și-a cumpărat Gatebox, un dispozitiv care permite oamenilor să interacționeze cu holograme, personaje fictive care nu-l supun pe om unor refuzuri antipatice. A urmat apoi întâlnirea care i-a schimbat viața.
The Guardian relatează că la Tokyo există destul de multe hoteluri specializate în nunți cu personaje fictive care rezervă mirilor camere speciale pentru a petrece prima noapte a nunții.
Sună ciudat, e adevărat. Dar, dacă ne gândim bine, atunci când interacționăm prin intermediul rețelelor de socializare cu bărbați și femei pe care nu i-am văzut niciodată în realitate, cu care vorbim și în care avem încredere, pentru care facem pasiuni la distanță, convinşi de veridicitatea fotografiilor și cuvintelor lor şi de faptul că nu sunt la fel de sentimentali şi cu alte persoane, cu alte cuvinte că sunt sinceri şi fideli, atunci nu înseamnă că suntem îndrăgostiți de cineva care în realitate nu există, pe care nu-l putem atinge şi nici nu-i putem mirosi parfumul și care totuși ne provoacă emoții puternice? În adâncul sufletului nostru, în anul de graţie 2022 și cu o conexiune internet la îndemână, suntem cu toții Hatsune Miku.(www.rainews.it)(https://www.rainews.it/articoli/2022/04/in-giappone-un-uomo-si–sposato-con-lologramma-dei-suoi-sogni-sono-fictoessuale-2ea6dffb-87f5)/cpaunel/vdraguta