PNL și-a completat echipa de conducere

PNL și-a completat echipa de conducere la Consiliul Național organizat la Poiana Brașov la aproape două luni de la congresul extraordinar care l-a adus pe premierul Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Liberalilor.

Europarlamentarul Dan Motreanu a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte, ministrul de interne, Lucian Bode în funcția de secretar general al partidului, iar senatorul Virgil Guran în cea de vicepreședinte. Cu noua echipă, liderul Partidului, Nicolae Ciucă, a dat asigurări că PNL garantează stabilitatea coaliţiei fără a renunța la principiile liberale.

Europarlamentarul Dan Motreanu rămăsese singurul candidat pentru funcția de prim-vicepreşedinte, după ce ministrul energiei, Virgil Popescu s-a retras din cursă în semn de unitate a partidului, a spus el:

Dan Motreanu: Cred că acest gest al lui Virgil Popescu arată atât maturitatea noastră, cât și începutul unei unități care să ducă Partidul Național Liberal din nou la un scor care să ne permită să câștigăm alegerile. Marea problemă a vremurilor noastre este că oamenii politici nu mai doresc să devină utili, ci doare importanți.

Realizator: Despre calmarea internă a partidului, cum chiar el s-a exprimat și câștigarea alegerilor viitoare a vorbit și secretarul general Lucian Bode, care fusese nominalizat pentru funcția numărul doi în PNL de premierul Nicolae Ciucă./dpop/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 mai