Uzinele Dacia nu se vând, afirmă liderii sindicatului de la Mioveni

Uzinele Dacia nu se vând, afirmă liderii sindicatului de la Mioveni. Şi asta după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind o preluare iminentă a uzinelor argeşene de către alţi investitori. Corespondentul RRA, Cristian Matei, relatează.

Reporter: O informație referitoare la reorganizarea grupului Renault, apărută într-o publicație de specialitate, vorbește despre faptul că pentru uzinele de la Mioveni s-ar fi primit o solicitare pentru colaborare. Ştirea a fost preluată și interpretată ca o ofertă de cumpărare. Practic, informația nu este altceva decât un zvon, spune președintele Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu.

Viorel Ungureanu: Este un zvon. Renault şi-a făcut o altă strategie de dezvoltare pe doi poli: vis-a-vis de vehiculele electrice, care să cuprindă gama Renault din Franţa, şi cel de-al doilea pol pentru motoarele termice. Aici se va încadra şi Dacia. Nu se va face o vânzare, dar se va căuta, poate, un parteneriat, aşa cum suntem în grup şi cu Nissan şi cu alte firme cu care lucrăm pentru a ne consolida poziţia pe piaţă, nicidecum pentru altceva./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 mai