Presa maghiară, despre prezenţa premierului Orbán Viktor la finala Ligii Campionilor

Imediat după anunţarea măsurilor de austeritate, premierul maghiar a plecat la Paris, pentru a urmări din loja VIP a stadionului Stade de France  finala Ligii Campionilor, împreună cu fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy.

Agenţia naţională de ştiri MTI a scris doar atât, că vineri Orbán Viktor s-a întâlnit cu preşedintele Adunării Naţionale Franceze, Marine Le Pen. Participarea prim-ministrului la meciul de fotbal s-a aflat doar din fotografiile realizate de agenţiile de ştiri, de la loja VIP.

Havasi Bertalan, consilierul de presă al premierului, la solicitarea ziarului Népszava a spus că Orbán, la invitaţia UEFA, a participat la finala Ligii Campionilor, de unde a plecat la Bruxelles pentru a fi prezent la reuniunea de azi a Consiliului Uniunii Europene. Cancelaria primului ministru  nu a dat, însă, detalii despre costurile călătoriei şi nici în ceea ce priveşte mijlocul de transport folosit de premier.

Potrivit informaţiilor portalului HVG, Orbán s-a dus la meci cu avionul de lux Falcon Dessault 7x având numărul de identificare 606, a cărei cost de funcţionare este de câteva milioane de forinţi pe oră. Portalul Alfahír a aflat că avionul respectiv a decolat, joi, la prânz de la Budapesta. Portalul Átlátszó a scris că din elita partidului Fidesz şi alţii ar fi putut merge cu avion de lux la Paris, având în vedere că sâmbătă şi avionul cu indicativul OE-LEM – cu care atât Orbán, cât şi cei apropiaţii lui circulă des – a decolat de la Paris şi a aterizat la Budapesta – tot pentru mai multe milioane de forinţi.

Székely Ervin, RADOR